VIHAISET LINNUT
Pikkuväen synttärikakkutoiveena syntyi Angry birds-kakku. Kakkua varten leivottiin kaksi vaaleaa kakkupohjaa. Toinen pohjista leikattiin pienemmäksi, sillä siitä rakentui kakun toinen kerros. Kumpaankin pohjaan mahtuu hyvin 2 väliä, jotka kostutettiin vadelmamehulla ja täytettiin Kuningatar-rahkalla sekä vadelmahillolla.
Sokerimassalla kuorrutetun kakun tekemisen tärkein vaihe on kreemin levittäminen. Kreemi eristää kakussa olevan kosteuden eikä päästä sitä imeytymään sokerimassan läpi. Lisäksi kreemi "siloittaa" kakun pinnan, jolloin lopputuloksesta tulee siistimpi. Vaikka kreemin levittäminen tuntuu tylsältä ja jopa haastavalta vaiheelta kakun teossa, kannattaa siihen satsata aikaa ja energiaa, koska sillä on suurin vaikutus kakun lopulliseen ulkonäköön.
Angry-kakun koristelussa mielikuvitus on rajaton. Lintujen askartelu sokerimassasta kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin, jotta kertaurakka ei koidu ylitsepääsemättömäksi. Lintujen silmien ja muiden pikkuosien kohdistamisessa on hyvä käyttää apuna vettä, sokerikuorrutetta ja pientä tikkua. Nykyään monista kaupoista on saatavilla sokerimassalajitelmia, joissa komeilevat sopivasti Angryille sopivat värit.
Lopulta linnut ja muut koristeet aseteltiin sokerikuorrutteen avulla kakun päälle. Linnunmunat löytyvät kaupan irtokarkkihyllystä ja puupalikkaa muistuttaviksi suklaaherkuiksi sopivat vaikka Suffelit (Fazer).
Kakku maistuu makeutensakin puolesta pikkuväelle erinomaisesti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti